IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд Земеделие изплати над 500 млн. лв. директни субсидии

За Кампания 2016 общият бюджет за подпомагане е 741 млн. лева

10:50 | 22.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Държавен фонд „Земеделие“ преведе над 500 млн. лв.  на 41 840 кандидати по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). За първи път плащането на директни субсидии за обработваема земя се извършва още през декември, съобщава Фондът. 

За Кампания 2016 общият бюджет за подпомагане по СЕПП е в размер на 741 млн. лева. Изчисленията са извършени по индикативна ставка от 198 лв./хектар.

Окончателната ставка ще бъде определена след актуализирането на информацията за допустимите за подпомагане площи. Това ще стане на базата на подадените възражения и след изясняване на казусите, в които двама фермери са заявили за подпомагане едни и същи ниви.

Съгласно еврорегламентите, кандидати, за които актуализацията на данни в Системата за идентификация на земеделски парцели (СИЗП) не е приключила, няма да получат плащане, преди да са приключили проверките, освен в случаите, в които заявените площи са били обект на контрол на място от страна на Техническия инспекторат на ДФЗ-РА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още