IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оферти за ТБ „Виктория“ ще могат да се подават до месец след стрес тестовете

Решението за удължаване на срока е взето след препоръки на подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор“, и консултанта АФА ООД

15:29 | 01.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Оферти за ТБ „Виктория“ ще могат да се подават до месец след стрес тестовете

Писма за проявяване на интерес към придобиване на ТБ „Виктория“ ЕАД ще могат да се подават до един месец след оповестяването на резултатите от провеждащите се в банковия сектор в момента преглед на качеството на активите и стрес тестове.

За това информират синдиците на Корпоративна търговска банка АД, която е едноличен собственик на 22-та по размер на активите банка у нас.

В прессъобщението се посочва, че решението е взето след препоръки на подуправителя на Българска народна банка, ръководещ управление „Банков надзор“, Димитър Костов и на консултанта по продажбата АФА ООД.

Според предварителния график за проверката на банковите активи и стрес тестовете резултатите от тях ще бъдат налични на 13 август. Това означава, че поне до 13 септември желаещите да се сдобият със 100% от капитала на ТБ „Виктория“ и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката ще могат да заявят своя интерес.

Процедурата по продажбата на ТБ „Виктория“ стартира в края на 2015 г., когато Фондът за гарантиране на влоговете в банките даде зелена светлина на синдиците. Последваха промени в капиталовите показатели на банката, а след 16 март потенциалните инвеститори имаха срок до 18 април да заявят своя интерес.

На практика продажбата се отлага за след резултатите от проверката на качеството на активите и стрес тестовете, които ще бъдат от полза и за потенциалните купувачи на банката.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още