IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари пренебрегнаха атентатите в Германия и Турция

Всички индекси приключиха на зелена територия

19:28 | 20.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Европейските акции затвориха с повишения във вторник, пренебрегвайки новините за атентатите в столиците на Германия и Турция, съобщава CNBC.

Общоевропейският Stoxx 600 приключи с повишение от 0,48%, след като се търгува без съществено изменение през по-голяма част от сутрешната сесия. Секторите бяха предимно на положителна територия, като този на петролните и газови акции бяха сред най-добре представилите се, отчитайки ръст от 1,12%.

В Лондон FTSE 100 се повиши с 0,38%, в Париж CAC 40 отчете ръст от 0,56 на сто, а в Берлин DAX добави 0,33%.

Вчера вечерта камион се вряза в коледен пазар в Берлин, убивайки 12 души и ранявайки други 48 души. Часове преди инцидента беше убит руският посланик в Турция.

Сред по-важните новини от компаниите е тази за френската медийна група Vivendi, която обяви, че ще продължи да работи за увеличаване на дела си в италианската Mediase в рамките на лимита от 30 на сто. Акциите й поскъпнаха с повече от 23%.

Акциите в сферата на финансовите услуги и банковия сектор бяха сред най-покачващите се в средата на сутрешната търговия. Lloyds Group заяви във вторник, че е пред закупуване на бизнеса с кредитни карти на Bank of America за около 2,35 млрд. долара, в опит да стимулира бизнеса си за потребителско финансиране.

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още