IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планираните мерки срещу шума по курортите може да отблъснат туристи

Заявката на държавно ниво е в явно противоречие с наредбите на общините, каза Румен Драганов

10:53 | 07.06.17 г.
Планираните мерки срещу шума по курортите може да отблъснат туристи

Експерти от туристическия бранш са скептични относно ефекта на обявените вчера от държавата мерки срещу шума в морските ни курорти.

"Намираме се пред много силен летен сезон. Само за август очакваме 2 млн. чужденци и 3,6 млн. българи". Това каза Румен Драганов от Института за оценки и анализи на туризма пред Bulgaria ON AIR. Той обаче изрази резерви към анонсираните масови проверки по морските курорти, насочени към тези заведения, които биха нарушили спокойствието.

Той допуска, че подобни мерки може да отблъснат туристи.

По повод обявените от държавата мерки за ограничаване на прекомерния шум в заведенията по курортите след 24 часа Драганов изрази скептицизъм. Според него заявката на държавно ниво е в явно противоречие с наредбите на общините, където е записано, че задължително трябва да се осигури спокойствие и тишина на почиващите след 22 часа.

Румен Драганов определи заявката като публична акция и призова за балансирани мерки, особено по курорти като Слънчев бряг, защото някои туристи са го предпочели именно заради шума.

Експертът даде пример с чуждестранните хотели, в чиито брошури ясно е записано, че стаята се намира срещу заведение, в което се събират млади хора и се забавляват до късните часове, така че хотелиерите се застраховат срещу подобни оплаквания от туристи.

Благой Рагин от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация каза, че Слънчев бряг върви по пътя на Ибиса, където също е пълно с дискотеки но те са направени така на закрито че да не се чува шум.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още