IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България привлича стабилен интерес от купувачи на ваканционни имоти

Страната ни обаче губи позиции в авторитетна международна класация за сметка на други играчи на глобалния пазар, привлекли вниманието на купувачите

12:26 | 09.09.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Интересът на купувачите на ваканционни имоти към България остава сравнително стабилен и през август. Страната ни обаче губи 5 позиции в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com до 16-то място в разгара на летния сезон.

Понижението се обяснява с придвижването напред в подреждането на други дестинации, интересни за купувачите, като Филипините, Австралия и Канада.

САЩ и Испания остават най-желаните дестинации за покупка на втори дом през август.

На трето място в авторитетната класация влиза Италия, която изпреварва Португалия и Франция.

От няколко тримесечия се наблюдава засилен интерес на чуждестранни инвеститори към пазара на бизнес имоти в Италия на фона на потенциала му за развитие и атрактивните цени, особено при продажба на проблемни имотни активи от страна на банки.

Интересът явно вече се прехвърля и към ваканционния сегмент от пазара на имоти.

Четвъртата позиция е за Турция, интересът към която изглежда се възстановява след опита за преврат през юли. Страната скача с 13 позиции напред в класацията.

Топ 10 се допълва от Португалия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Франция, Германия, Бразилия и Филипините.

Най-силен скок в класацията за август осъществява Малта – с 15 места напред до 17-та позиция с 0,75% от запитванията за месеца.

Най-силен спад реализира Финландия – със 17 позиции, следвана от Гърция, Египет и Чехия – с 12 места за всяка от страните. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Mops
преди 7 години
Прав си, в случай че имота се ползва само от собственика.Обаче повечето ваканциони имоти са в курорти по морето или планината и там може да наемеш фирма която да го дава под наем (професионален домуоправител).Значи фирмата го дава под наем ти прибираш част от парите за наем и си покриваш данаците така, а и най-вероятно ще си и на плюс,а когато ти се почива се обаждаш във фирмата и казваш че имота е зает.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 7 години
именно, нали точно това и аз казвам .... вместо всщка година на едно и също място, ще ходиш на различни ... и то не евтини места :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
То това че така- така, ама има и обратна страна. Първо, всяка година ще ходиш на едно място. Второ, кат пристигнеш в имота, дето не си го виждал цяла година, просто си представи какво ще завариш вътре - мухъл, смрад на спарено и прочие на всичката покъщнина ( ако не се е намерил кой да го бомби) сега.. охрана ще речете, да ама тя струва $$$ имотеца има данъци, комунални сметки, които няма да са нулеви колко и да го мислиш..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
khao
преди 7 години
и аз, за 50К евро които щ епохарчиш, може да си направиш 25 много качествени екскурзии на ралзични места по света ... може би само ако си корумпиран руски чиновник с много пари това е начин да почешеш егото :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Стабиуни са ! :)Това с ваканционните имоти никога не съм го разбирал. .. и балъци, за милиони...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още