IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват ремонти в Борисовата градина за 1,7 млн. лв.

В бюджета на общината за тази година са заложени 5,5 млн. лв. за обновяване на паркове, до края на годината може да започне ремонт и на Западния парк

12:38 | 27.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Започват ремонти в Борисовата градина в София на стойност 1,7 млн. лв. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на инвестиционната програма на общината за ремонт на парковете през 2016 г., предаде агенция „Фокус”.

„През тази година ще продължим ремонта на „площадката със слончето”. Проектът предвижда изграждането на нови съоръжения за различни възрасти, с нова омекотена настилка“, каза кметът на София.

„Ще започнем с реконструкцията и преасфалтирането на алеите от входа на парка откъм пл. "Орлов мост" до площадката. Цялото пространство там ще бъде реконструирано”, обясни Фандъкова и припомни, че първият етап на ремонта на парка е включвал реконструкция на счупения вход откъм Орлов мост и видеонаблюдение.

„Софиянци стават все по-взискателни”, коментира Фандъкова. Тя допълни, че поради дъждовната пролет на два пъти е извършено пълно косене на междублоковото пространство в София. По думите ѝ се очаква и дъждовно лято, което ще наложи трето косене.

Фандъкова изрази и надежда до края на годината да започне ремонт на Западния парк в столицата. За него са предвидени 400 хил. лева. По думите ѝ през последните години са реконструирани много паркове в столицата, но Западният е останал на заден план. Ремонтът ще започне с поставянето на осветление.

Предстои проектирането да приключи напълно и проектът ще бъде обявен за обсъждане, след което ще има обществена поръчка. Кметът припомни, че след обявената концесия за Западния парк не са се появили кандидати, които да го стопанисват. 

Ще бъдат обновени и малки паркове в различните райони на София, каза още Фандъкова.

"Предвиждаме ремонт на две междублокови пространства в район "Овча купел". Работата там ще започне следващата седмица. Работата започва с детски съоръжения, настилки и озеленяване. Ще има и осветление, а кметът на района ще получи 270 хил. лв. за ремонта”, каза още кметът на София.

Фандъкова допълни, че ще бъде ремонтиран и паркът в град Бухово. „Има избран изпълнител и в края на седмицата трябва да започне първият етап. Паркът е общо 55 декара. Започваме с реконструкцията на 18 декара – алеи, осветление и видеонаблюдение”, уточни още Йорданка Фандъкова.

В бюджета на общината за тази година са заложени общо 5,5 млн. лв. за ремонти на паркове и градини.

Новооткритият парк „Възраждане” се радва на голям интерес, въпреки че дърветата все още не са пораснали достатъчно, посочи още кметът на София 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още