IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврогрупата ще дискутира спасителния план за Гърция в петък

Германия ще повдигне въпроса за някои детайли от споразумението по време на срещата

20:07 | 12.08.15 г.
Еврогрупата ще дискутира спасителния план за Гърция в петък

Министрите на финансите на държавите от еврозоната (т.нар. Еврогрупа) ще се срещнат в петък (14 август), за да решат дали да одобрят третата спасителна програма за Гърция, предава Ройтерс. 
Ръководителят на Еврогрупата Йерун Дейселблум днес официално е поканил колегите си на извънредното заседание, съобщи говорителят му, цитиран от информационната агенция.

Информационната агенция припомня, че Атина и кредиторите й се споразумяха за третата спасителна програма на стойност 86 млрд. евро. Очаква се парламентът на Гърция да гласува споразумението в нощта на четвъртък срещу петък, след което то трябва да се ратифицира и от парламентите на държавите от валутния блок.

Междувременно АФП съобщи, че Германия ще повдигне въпроса за някои детайли от споразумението по време на срещата на Еврогрупата.

“Формулирали сме въпроси. Това е част от процеса по прегледа, който още не е приключил”, посочват от германското финансово министерство в комюнике.

Днес премиерът на Гърция Алексис Ципрас увери, че сделката с кредиторите ще сложи край на икономическата несигурност в страната и ще бъде доведена докрай, въпреки препятствията.

Ципрас обеща правителството му да засили борбата срещу укриването на данъци и корупцията и призна, че управлението му е “частично отговорно” за кризата, в която страната отново изпадна.

Темата за Гърция можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още