IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подновяват чартърите от Русия за Турция от 7 юли

Турската главна дирекция за гражданска авиация е одобрила искане за общо 17 чартърни полета от Русия за Турция

16:47 | 04.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Чартърните полети от Русия за Турция, които бяха прекъснати заради проблемите между двете страни, ще бъдат подновени от 7 юли след настъпилото подобрение в двустранните отношения, съобщава в. "Хюриет дейли нюз", като се позовава на Ройтерс.

Искане за общо 17 чартърни полета от Русия за Турция за 7 юли бе одобрено, посочи Турската главна дирекция за гражданска авиация в съобщение в Twitter.

Дирекцията одобрява всички полети по график и чартърни полети до Турция, както и полети през турското въздушно постранство.

Руският президент Владимир Путин официално отмени ограниченията за посещения на руски туристи в Турция след възстановяването на връзките с Анкара, които рязко се влошиха след свалянето през ноември от турски изтребители на руски бомбардировач.

Путин подписа на 30 юни указ за отмяна на забраната за продажба на пакети за почивки в Турция и нареди на правителството да дада разрешение за подновяване на чартърните полети до Турция.

Турският туристически сектор се надява да се възползва от редица дипломатически стъпки за подобряване на отношенията с Израел и Русия, след като броят на посещенията на чужди туристи в страната намаля до рекордно ниско равнище.

През май бе регистриран рязък спад в посещенията на чужди турсти, основно от Русия и западните страни, на фона на проблемите в отношенията с Русия и нарастващите безпокойства за сигурността в Турция.

През май броят на руските туристи, посещаващи Турция, намаля с около 92% в сравнение със същия месец на 2015 г. Броят на германските туристи намаля с 31,5%, а на туристите от Великобритания - с около 29,4%.

Броят на чуждите туристи, посещаващи Турция, отбеляза спад от 22,9% за първите пет месеца на годината в сравнение със същия период на 2015 г.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още