IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Ще помисля дали да не се кандидатирам за президент през 2018 г.

64-годишният Путин управлява Русия от почти 18 години

15:02 | 04.08.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Путин по време на посещението си край Байкал. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Путин по време на посещението си край Байкал. Снимка: Ройтерс

Въпреки че руският президент Владимир Путин все още не е обявил официално своята кандидатура за изборите през 2018 г., след посещението си в Сибир в петък той е една стъпка по-близо до това обявление. Президентът обяви, че  ще помисли над варианта дали да се кандидатира отново за държавен глава на изборите през 2018 г., предава DPA.

На съвещание с участието на Путин в Бурятия, посветено на ликвидирането на последствията от горските пожари, беше осъществен телемост със селището Черемушки, където през април изгоряха десетки домове.

Президентът беше информиран как върви възстановяването на домовете. В един момент думата взе местен жител, ветеран от войната. Той изказа благодарност към Путин, че на Черемушки е била оказана подкрепа, и се обърна към него със следните думи: "Владимир Владимирович, имаме молба към вас: на следващите избори за президент всички ние ви молим да се кандидатирате отново за поста, ще се радваме много". 

„Добре, ще си помисля, благодаря", отговори Путин, след което продължи да задава въпроси как върви възстановяването на Черемушки, посочва и DPA.

64-годишният Путин управлява Русия от почти 18 години. Всеобщите очаквания са, че през март 2018 г. той ще кандидатства за нов мандат, който би продължил до 2024 г. И сегашните му зачестели пътувания из руската провинция изглеждат като част от предизборна кампания, въпреки че в ролята си на президент Путин официално не води кампания.

След премахването на изискването за спазване на строги срокове за изборния ден в избирателния закон, сега се очаква изборите да бъдат свикани за 18 март 2018 г. - годишнината от анексирането на Кримския полуостров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
v_tin
преди 6 години
Е те сега се е..а мамата на всичкото демократ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 6 години
Ако евреина Владимир Шаломов Путин се кандидатира за президент на Руската Федерация ще си го държа в левия крачол. В случай че се откаже, естествено ще локирам местонахождението му в десния.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 6 години
Владко мани недей, че Стоен & Co рак ше ги хване и нема сън да ги лови още 6 години ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още