IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордната зърнена реколта извежда Русия на първо място по добив

FAO повиши прогнозите си за световното производство на пшеница до 742,4 млн. тона

17:18 | 17.10.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Русия излиза на първо място по производство на зърно, изпреварвайки Европейския съюз. Това съобщиха днес експерти от Организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO), цитирани от ТАСС, на започналата днес сесия на Комитета по световна продоволствена сигурност, в който участват всички страни членки. 

FAO повиши прогнозите си за световното производство на пшеница до 742,4 млн. тона, най-вече заради увеличаването на добива в Индия, САЩ и Русия.

Русия по този начин може да изпревари ЕС и да заеме позицията на най-голям производител на зърно, отбелязват експертите.

Руският министър на земеделието Александър Ткачов при откриването на форума потвърди експертните оценки, заявявайки, че тази година в Русия се очаква реколта, рекордна за цялата съвременна история на страната - над 115 млн. тона зърно, информира БТА. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
И като сложиш, че рашките отглеждат преобладаващо сортове твърда пшеница, която се търси много повече за човешка храна, но е по-трудна и капризна за отглеждане, особено на студ, начи не са чак такива глъмове...Дет вика един познат - аз да имам пълен резервоар, пълен хамбар и пълен арсенал, па ела да се бориме... хихи...Да не стане, докато ги чекат тех да проядат нефт, тукашните брейнстормъри от айтисиктира да проядат байтове... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
Тея немаше ли с нефт да се прехранват? хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още