IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна легализира чуждестранните военни наемници в страната

Президентът Петро Порошенко е подписал закона, който парламентът прие още в началото на октомври

17:15 | 03.11.15 г. 1
Украйна легализира чуждестранните военни наемници в страната

Президентът на Украйна Петро Порошенко е подписал закон, с който се легализират чуждестранните военни наемници в страната, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на съобщение на Върховната рада на Украйна.

Украинският парламент прие закона още в началото на октомври с 229 гласа „за“ при минимално изискуеми 226 гласа, припомня агенцията.

Целта на закона е да повиши боеспособността на украинската армия и да подобри уменията на украинските военни, както и да намали разходите заради боевете в източните региони.

Украинските депутати са убедени, че с осигуряването на законова възможност чужденци да служат в украинската армия страната ще изгради по-боеспособни, опитни и мотивирани военни единици, посочва се в съобщението на парламента.

В съобщението се подчертава, че в резултат на приетите текстове ще се намали необходимостта от мобилизиране на гражданите на Украйна и ще се намалят разходите за различните плащания на бойците, хората с увреждания и семействата им.

По-рано Върховната рада на Украйна прие законови поправки, с които опрости процедурата за даване на гражданство на чужденци, които служат в армията на страната. Необходимият срок за пребиваване в страната беше намален от пет на три години за чуждестранните военнослужещи.

Чуждите военни, които са получили държавни награди, няма нужда да владеят украински език и да доказват, че разполагат с достатъчно средства, за да се издържат в страната, за да получат гражданство.

Все пак Киев продължава да не допуска двойно гражданство и ще изисква и от чуждестранните военнослужещи, които кандидатстват за украински паспорт, доказателство, че са се отказали от другото си гражданство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 8 години
От ИДИЛ вече са готови. Вкарайте си този таралеж в гащите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още