IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур затвърждава водещата си позиция на място за правене на бизнес

Островната страна отново оглави класацията на Economist Intelligence Unit заради своята ефективна и отворена икономика

10:36 | 20.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сингапур затвърждава водещата си позиция на място за правене на бизнес

За седми пореден път Сингапур оглави класацията на Economist Intelligence Unit (EIU) за най-добро място за правене на бизнес в света, съобщава ВВС. 

Аналитичното звено на английското списание постява островният град-държава начело на списъка от 82 страни заради неговата "ефективна и отворена икономика".

Първата десятка се допълва от Швейцария, Австралия, Хонконг, Швеция, Канада, САЩ, Дания, Нова Зеландия и Финландия.

Класацията се основава на привлекателността на бизнес средата, като критериите включват политически климат, отвореност към чужди инвестиции, данъци, пазар на труда и инфраструктура.

През миналия месец Сингапур оглави и годишната класация Doing Business за 2015 г., изработвана от Световната банка, която разглежда 189 страни.

Великобритания се придвижва с едно място по-високо в класацията на Economist Intelligence Unit до 21-во, след Малайзия, Австрия и Франция.

"Влиянието на дълговата криза върху политическата и икономическа стабилност и възможностите за финансиране оставиха страните от ЕС в подножието на класацията", се казва в доклада на EIU.

Държавите от групата BRIC се представят слабо в тазгодишната класация, като Бразилия е на 47-мо място, Индия - на 48-мо, Китай - на 50-то, а Русия – на 64-то. На последното 82-ро място е Либия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още