IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арести в Белгия заради атентатите в Париж

Още двама от нападателите са идентифицирани

20:40 | 14.11.15 г. 1
Арести в Белгия заради атентатите в Париж

Белгийската полиция е претърсила няколко жилища в квартал в Брюксел и е извършила и арести във връзка с атентатите в Париж от снощи, съобщава британският в. Guardian, като се позовава на обществената телевизия RTBF.

Трима жители на Брюксел са участвали в атаките във френската столица. По-рано днес медиите разпространиха свидетелски показания, според които един от автомобилите на нападателите е бил с белгийска регистрация.

Белгийският министър на правосъдието потвърди, че днес са били арестувани няколко души във връзка с атентатите от снощи. Очаква се прокуратурата на страната да обяви повече подробности.

Френските власти идентифицираха днес още двама от нападателите. В един от тях е намерен сирийски паспорт, а до трупа на друг – египетски документи за самоличност.

След проверка се е оказало, че притежателят на сирийския паспорт е влязъл в Европа през октомври през Гърция и е бил регистриран съгласно правилата на Европейския съюз (ЕС).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
белот
преди 8 години
"След проверка се е оказало, че притежателят на сирийския паспорт е влязъл в Европа през октомври през Гърция и е бил регистриран съгласно правилата на Европейския съюз (ЕС)."Ми да почват арестите още от Гърция...та до Англия !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още