IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси приключиха сесията основно на червено

Акциите на медийните компании се представиха най-зле в Европа в сряда с понижение от над 2,5%

19:07 | 23.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето европейски пазари приключиха с леки понижения в сряда след глобалното рали, предизвикано от ръстовете на технологичните акции в САЩ, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 се понижи с 0,5%, като повечето сектори приключиха на червена територия.

Акциите на медийните компании се представиха най-зле в Европа в сряда с понижение от над 2,5% след разочароващ финансов отчет на една от водещите компании в сектора. WPP най-голямата рекламна група в света, намали прогнозата си за годишните си нетни продажби, след като заради спад на търсенето на потребителски продукти и слаба търговия в САЩ компанията не е успяла да постигне целите си за полугодието. Компанията бе напът да отбележи най-лошия си ден на търговия от 19 години, като акциите ѝ се сринаха с 11%.

Акциите на Provident Financial се търгуваха с повишение, след като спаднаха с над 66% в предишната сесия. Британският кредитор успя да се възстанови частично от загубите в сутрешната търговия и се търгуваше с 0,6% нагоре в следобедната търговия.

Производителят на автомобили Fiat Chrysler Automobiles също се търгуваше с повишение, след като Morgan Stanley и Jefferies повишиха целевите си цени за акциите. Във вторник компанията отрече да е получавала оферти от китайската Great Wall Motor във връзка с бизнеса си с Jeep.

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги не даде сигнал какви ще са следващите стъпки по паричната политика в еврозоната в свое изказване преди ключовата среща на централните банкери по-късно тази седмица.

Еврото се повиши с около 0,14% до 1,1778 долара след речта на Драги и след данните, които показаха по-добри от очакваните резултати на PMI индексите за блока. Единната валута остана стабилно в следобедната търговия, приключвайки деня на ниво от 1,1809 долара. Паундът междувременно спадна до 8-годишно дъно спрямо еврото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още