IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансови отчети и опасения за Китай натежаха на европейските борси

Британският индекс FTSE 100 и германският DAX се понижиха с по 0,1%, а френският CAC - с 0,6%

19:52 | 20.10.15 г. 3
Финансови отчети и опасения за Китай натежаха на европейските борси

Търговията на европейските борси приключи с леки понижения във вторник, след като публикуваните финансови отчети и подновените опасения за забавяне на китайската икономика продължиха да влияят на настроенията на инвеститорите.

Паневропейският индекс STOXX 600 се понижи с 0,3%.

Картината сред европейските индекси и сектори е смесена – лондонският индекс FTSE 100 и германският DAX се понижиха с по 0,1 процента, докато френският CAC приключи сесията със спад от 0,6%.

В понеделник стана ясно, че китайската икономика е нараснала с 6,9% на годишна база през третото тримесечие при прогнози на анализаторите за ръст от 6,8%. Други данни обаче разкриха, че промишленото производство се е повишило с 5,7% през септември на годишна база, което е под очакванията за повишение от 6%.

Отчетите на европейските компании бяха на фокус през деня. Печалбата на британската онлайн модна верига Asos се е повишила с 1% за една година до края на август, в резултат на което акциите на компанията поскъпнаха с 8,4%.

InterContinental Hotels Group отчете повишение на приходите от налична стая (revPAR), ключов индикатор в хотелската индустрия, от 4,8% през третото тримесечие спрямо 4,4% през второто. Новината изпрати цената на книжата на компанията нагоре с близо 7%.

Акциите на швейцарската биотехнологична компания Actelion поскъпнаха с 3,7%, след като тя обяви, че очаква ръстът на печалбата за ця?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Финанси виж още