IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонската борса подсилва новинарския си бизнес

LSE придобива американския оператор за корпоративни новини Mergent Inc.

20:05 | 21.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Лондонската борса London Stock Exchange Group (LSE) надгражда пазарните си позиции чрез придобиването на американска компания за предоставяне на информационни услуги, съобщи  самата LSE.

Британският борсов оператор придобива Mergent Inc.

Американската компания предоставя от над 100 години информация за борсово търгувани компании и фирми на над 4000 свои клиента, сред които инвестиционни фондове, адвокатски кантори и др. Mergent има и клон в Лондон.

Засега не са известни данни за цената на сделката.

Mergent ще бъде интегрирана в областта Information Services, към която спада и FTSE Russell, важен доставчик на индекси.

LSE, която се стреми към сливане с Deutsche Bоеrse, възнамерява да приключи трансакцията до края на януари.  Борсата очаква и регулаторното одобрение на оценяваната на 21 млрд. паунда сделка с германците. В края на септември Европейската комисия обяви, че започва задълбочена проверка на плана за сливане на операторите. 

Припомняме, че в средата на март Deutsche Boerse и LSE обявиха, че са постигнали споразумение за условията на сливането, което е „ключово за сектора“. Главният изпълнителен директор на Deutsche Boerse Карстен Кенгетер ще оглави новото обединение.

В края на юни двете страни обявиха, че ще продължат планираното сливане въпреки решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още