IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ постави тежки условия на Гърция срещу отпускането на нови средства

Данъци в размер на 6 млрд. евро трябва да бъдат платени от гърците до края на годината, пише гръцката преса

11:47 | 14.11.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) поставя тежки условия, за да бъде доведена до успешен край проверката на кредиторите на Гърция по изпълняваните от страната реформи, съобщава в. "Вима".

"Зарът е хвърлен, рамката на споразумението за участие на МВФ в третата гръцка спасителна програма е готова и вече тревогата ескалира около мерките, които фондът ще иска от гръцката страна, за да даде пари", коментира вестникът, цитиран от БТА.

Изданието цитира представителката на фонда в Атина Делия Велкулеску, която поискала от гръцката страна три шокови мерки, като условие за участие на МВФ в гръцката програма.

"Намалете пенсиите, увеличете уволненията", била казала Велкулеску.

В. "Димократия" пише в заглавие, че кредиторите на Гърция са поискали даже данъци от най-бедните".

"Средната класа в Гърция е на колене! Данъци в размер на 6 млрд. евро трябва да бъдат платени от гърците до края на годината", твърди изданието.

Институциите смятат, че "три милиона данъкоплатци в Гърция криели доходите си, за да не плащат данъци", пише още изданието.

"Всичко това се случва в очакване на Обама", отбелязва от своя страна в. "Та неа" по повод на започващото утре посещение на американския президент в Атина.

"Политическият обрат в САЩ може да е ограничил първоначалните големи очаквания на правителството в Атина, но във всеки случай то все още се надява да извлече политически дивиденти от тази визита", коментира вестникът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
michaelis12,Няма данни на МВФ да е известно, че сега прилаганата парична система е грешна.Те работят добронамерено, ала без знания за реалността и резултатите във всяка държава, включително САЩ са лоши.Робство имаме дотолкова, доколкото сме в капана на наличната сгрешена парична система.С подобряване на паричната система сегашните условия за развитие на актуални злини ще се прекратят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
Гърция продължава да изпълнява грешни съвети от МВФ и уголемява свои страдания.За спасение на Гърция е необходимо подобрение на прилагана парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
ами ако бяхте послушали Варуфакис , нямаше да ви усукват като прани *** безконечно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още