IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-доброто място за живот в света се нуждае от чужда работна ръка

Дания затегна имиграционните правила през последните години, но трябва да преосмисли политиката си, за да ускори растежа, пише Bloomberg

10:44 | 27.06.17 г. 10
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дания е най-доброто място за живот в света, сочи наскоро публикувана класация, подготвена от Майкъл Д. Портър от Харвардското бизнес училище, пише Bloomberg.

В проучването се отчитат фактори като достъп до интернет, жилища на достъпни цени, здравеопазване и свобода на изразяване. Резултатите показват, че парите не са единственият ключ към щастието. САЩ, които имат по-висок брутен вътрешен продукт на глава от населението в сравнение с Дания, са на 18-то място в проучването.

Правителството на Дания признава обаче, че страната се изправя пред редица предизвикателства. Икономиката се задъхва заради недостиг на висококвалифицирани специалисти.

Безработица в Дания

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
На Дания спешно им трябват изнасилвачи от маннгалско неггърски произход, нищо *** Дания е спряла квотите за бежанци от ООН от 2016та, но важно е да се сее пропагандата на Блумбърга ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 6
pinoccio
преди 6 години
Говорят, като че ли няма кой да обере мака в Дания. Ами, да вкарат афганистанци, те са специалисти в тази област, за други сфери не знам. Ясно е, че под "недостиг на работна ръка" не се подразбира очакване да дойдат германци, французи или холандци. Елате, хиляди афганци, на датската страна надежда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
studioaa
преди 6 години
Няма нужда нова работна ръка, особено ислямска, а от автоматизация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 10
majnata
преди 6 години
"Без чужденци обаче Дания няма да се справи с недостига на работна ръка."Ми колкото се справи бе...нека тя сама да си решава !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още