IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин поиска още земеделска продукция от Беларус

От интерес на двете страни е в руските магазини да се продават ябълки, месо и мляко, произведени в Беларус, смята президентът

21:15 | 08.06.16 г. 25
Автор - снимка
Създател
Путин поиска още земеделска продукция от Беларус

Президентът на Русия Владимир Путин призова Беларус да увеличи доставките си на земеделска продукция на руския пазар, а не да пропуска транзитно стоки, които попадат по ударите на санкциите, предаде БТА. 

"Ако не направим това днес, а пропускаме продукция, която е забранена от санкциите, то и на беларуските производители ще им бъде по-трудно да усвояват руския пазар", каза Путин на форума на руските и беларуските региони, цитиран от ТАСС.

Руският държавен глава отбеляза, че в интерес и на двете страни е да се действа така, че в руските магазини да се продават ябълки, месо и мляко, произведени в Беларус.

Сега половината от беларуския износ отива за Русия, но този дял може да се увеличи. За целта трябва да се направят редица крачки, включително и да се разшири производството в Беларус, каза още Путин.

От август 2014 година Москва забраянав вноса на селскостопанска продукция от ЕС, САЩ, Норвегия и Австралия, които на свой ред налагат санкции срещу Русия задари конфликта в Украйна и анексирането на Крим. 

По време на своята среща Владимир Путин и президентът на Беларус Александър Лукашенко преговаряха още и за цената на природния газ. Двете страни спорят за цената на суровината, припомни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Путин и Рукашенко са се разбрали този въпрос да бъде решен на ниво министри на енергетиката. 

По данни на Министерството на енергетиката на Русия Беларус дължи 125 млн. долара на "Газпром" за доставките на природен газ през първите четири месеца на годината. От Минск обаче отричат тези задължения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

25
rate up comment 2 rate down comment 2
julian12
преди 7 години
Русия развива селското си стопанство с много бързи темпове. Прочети повече за износа на селскостопанска продукция и развитие на животновъдсвото им за последните 2 години. Има много статии. България, тази велика страна членка на ЕС и НАТО също има 400 евро средна работна заплата. Наред с това 70% от хората не могат да си стоплят домовете, над 50% не могат да си платят комуналните услуги и масове домакинствата взимат малки кредита да си покрият нуждите. Да не говорим за ***, които ни продават. Руснаците поне забраниха всички ГМО продукти. Та в този ред на мисли каква е разликата между Русия и България? Разликата е, че българите имат възможността да отидат в друга държава и масово го правят. Това е резулатът от усилената работа на правителството и онези неправителстени организации, които има помагат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 1 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 7 години
Ама тя тази Русия много добронамерена, бе!!! Не развива собственото си селско стопанство, а това на близките си партньори. И ще ви питам отново - работната заплата е 400 евро, колко трябва да падне още за да проумеете че това е страна от третият свят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 7 години
ти колко долен човек си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 3
STRAHO
преди 7 години
Те са за теб! Да имаш занимание дълго време да цъкаш палци по екрана! Гледам изморил си се и не навсякъде ци цвъкал еднакво.. :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 19 rate down comment 11
julian12
преди 7 години
Чета коментари и се питам: Колко ли *** трябва да си за не можеш да разбереш толкова елементарно статия ?!За рядко кретеноидните тъ-па-ци ето го елементарни извод : Русия не иска помощ както на повечето им се иска, тя иска да стимулира производството и икономиката на близки за тях партньори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 12 rate down comment 13
redcretin
преди 7 години
Продължавай да се-реш навътре, червен ман_аф :) Мноо ме радваш с по 50 реплики хахахахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 11
STRAHO
преди 7 години
Приритват на умряло !? Кои?====Освободена от ЕС И САЩ Полша"Страна на изселниците"Около 3 милиона поляци живеят към момента трайно в чужбина. .... Полякинята Каролина Грот, експертка по миграционните въпроси, посочва, че много от сънародниците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 7
STRAHO
преди 7 години
Е да де! Освобождават ги! Дават им "СВОБОДНО" :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 8
STRAHO
преди 7 години
Приритват на умряло , но кои имаш предвид!? ===Освободена от ЕС и САЩ Полша"..Германия, Великобритания и Норвегия са трите най-често споменавани държави, в които поляците възнамеряват да мигрират, съобщава Polskie Radio, цитирано от агенция Фокус. Според проучване на Института за развитие на Централна и Източна Европа 14,7% от професионално активните поляци, или над три милиона души, се замислят да заминат да работят в чужбина. Около милион от тях възнамеряват да напуснат Полша завинаги. А над половината от тези 3 млн. са млади хора. Професорът по демография Кристина Иглицка, това е тревожен сигнал. За да се върнат поляците в родината си, трябва да се създадат нови възможности за младите хора и система в помощ на семействата, казва тя. Според изследване, 70% от висококвалифицираните поляци във Великобритания не планират да се завръщат в Полша. Повечето от тях живеят в чужбина вече повече от 7 години."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 7
STRAHO
преди 7 години
Украйна ..освободена от ЕС и НАТО"...Изданието цитира и статистически показатели, които показват, че броят на постоянното население на Украйна от 1 февруари 2014 г. до 1 февруари 2015 г. е намалял със 150 хил. души. През предишния аналогичен период тази цифра е била 133 хил. души, което е крайно негативна тенденция, при това плашеща, тъй като населението на страната е малко над 42 млн. души.Провежданата от украинското правителство политика тласка населението на страната към масова миграция. Това отбелязва и украинският икономист Александър Колтунович."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още