IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швеция въвежда мерки за граничен контрол

Проверките по границата на Швеция се планира да продължат 10 дни

10:05 | 12.11.15 г. 10
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Полицията в Малмьо извежда група имигранти от незаконен лагер.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Полицията в Малмьо извежда група имигранти от незаконен лагер. Снимка: Ройтерс

Швеция е поредната държава в Европейския съюз (ЕС), която въвежда мерки за граничен контрол, след като правителството обяви, че се затруднява потока от бежанци, съобщава FT.

Решението на Стокхолм идва точно в момент, в който се провежда специална среща на лидерите на ЕС и на Африка по въпросите на миграцията.

Швеция вече въведе мерки за справяне с бежанския поток, като въвлече и армията и потърси помощ от ЕС.

Въпреки че страната е далеч от южната граница на ЕС, тя е сред най-предпочитаните от имигрантите. Ако Стокхолм ограничи приема на бежанци, това ще има много широк отзвук навсякъде в съюза.

По-рано тази седмица представител на шведската имиграционна служба коментира, че страната вече не разполага със свободни места в центровете за настаняване на имигранти.

По-рано тази година мерки за граничен контрол въведоха Германия и Австрия. Унгария издигна ограда по границата си със Сърбия, а преди дни подобно съоръжение направи и Словения по границата си с Хърватия.

Проверките по границата на Швеция се планира да продължат 10 дни, допълва Wall Street Journal.

Основните опасения на европейските правителства са, че ако Германия и Швеция решат допълнително да затегнат граничния контрол и да намалят броя на приетите хора, десетки хиляди ще бъдат блокирани в Гърция и на Балканите като цяло, което може да доведе до хуманитарна катастрофа.

Междувременно стана ясно, че Германия планира да изпрати повече сирийски бежанци в други държави от ЕС, съобщава онлайн изданието euractiv.com. Берлин спря да връща сирийски бежанци към други държави на 25 август, припомня изданието.

Федералната агенция за миграцията и бежанците ще проучва всеки един случай поотделно и ще решава дали хората да остават в Германия, където да подадат молба за убежище. Имигрантите няма да бъдат връщани обратно на границата на ЕС, т.е. в Гърция и Италия например.

Всичко за бежанската вълна можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Само огради няма да свършат работа. Оградите лесно се събарят без охрана, а охрана без оръжие нищо не прави. Докато не започне да се стреля по нарушителите на граници и огради, нищо няма да се промени, а Европа ще започне да стреля по невъоръжени хора едва след много страшен катаклизъм. И тук никой още не мисли, когато властите се принудят да спират с оръжие наплива, какво ще направят онези от бежанците, които са вече отсам? Дали ще гледат безучастно, ако някой започне да стреля по братята им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
Разбира се, че е така. Всички тези хора искат да консумират. В Африка и Близкия Изток, те са имали достъп до телевизия и интернет. Те желаят вече не само храна и подслон, а живота на консуматорското общество на запад.Те смятат, че запада е длъжен и отговорен да им осигури просперитет и този живот. Ако не го прави на място в Африка, то трябва да им го осигури в Европа. Единствено и само политика на оградите и депортацията може да осигури запазване на цифилизацията и вразумяване на тези хора, че личният просперитет и благосъстояние е преди всичко отговорност на обществата, от които произлизат, а не нечия друга!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
А това как ви звучи от устата на Уилям Хейг:"What we have seen in recent months is only a hint of what might happen next, mere gusts of wind before the approach of a hurricane."Ето я и статията:http://***.telegraph.co.uk/news/newstopics/eureferendum/11986994/The-migrant-crisis-is-a-mere-gust-of-the-hurricane-that-will-soon-engulf-Europe.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis15
преди 8 години
Ако китайците или, който и ще да е прави по 8-9 деца, и после тръгва с тях към райони,.....--------------------------------------------------------------------------------------------------Ами наще приятелчета Сашови инсценираха и там една "чадърена революция" в Хонг Конг, за повече "Демокрация" с проекция да се разпростре из Китай, но добре, че онея жълтите са пичове и "веднага им я дадоха Демокрацията" на тея в Хонг Конг. :)) Ако нещо се беше случил сакатлък недай си Боже и Китайски емигранти щяха да идват само, че там числата щяха да са други ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Владимир Путин - известен тук сред капиталета и инвестори като Пу^тя, Джуджи, Хаяско, Пу^тлер и прочее фолклор, от трибуната на ООН, гледайки в Очите Барак Обама, Франсоа Оланд и Ангела Меркел, ги попита:"Вы хоть понимаете, что вы натворили?!"Май скоро некои ще почнат да понимаят... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
Jorkata
преди 8 години
Шведите колко ще има да си патят от тая тяхна простотия... не е истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
Първо аз никога не съм обявявал расист ли съм или не! За другите не знам! ;)Като цяло думата "расист" е куха дума! Понятието е "расово предобеден", което търсиш!Що се касае до групите, които си посочил, тук не става въпрос за раса. Ако китайците или, който и ще да е прави по 8-9 деца, и после тръгва с тях към райони, в който да се заселят и да продължът да се развиват по същия начин, то не само Европа, а и цивилизацията и Земята ще загинат.Тези общества трябва или да се запазаят в популация при която могат да се развиват по места, поемайки отговорност за своето развитие или да стоят там ако искат на "гол" камък!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
michaelis15
преди 8 години
Викаш не сме расисти ама *** и циганьеросите си знаят мястото .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
Mike Florida
преди 8 години
Някой да се ИЗВИКА най-после, че има едни 3 милиарда души, който са се нароили през последните 100 години, и които искат да КОНСУМИРАТ и да ПРАВЯТ ДЕЦА!Това е същността на това "Велико преселение", експлозията в раждаемостта!Ако бъдат пускани на континента Европа, то много скоро той ще се превърне от 760 милионен в 2 милиардна екологична дупка, пренаселена до пръсване, с унищожена национална култура на отделните нации!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още