IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стюардите в Lufthansa отново ще стачкуват

Предишните протести на кабинния екипаж костваха десетки милиони загуби за германския авиопревозвач

19:56 | 23.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Стюардите в Lufthansa отново ще стачкуват

Стюардите в германския авиопревозвач Lufthansa обявиха, че отново ще стачкуват, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Синдикатът на стюардите UFO уточни, че поредните протести ще се проведат на 26, 27 и 30 ноември.

При предишната стачна вълна в авиокомпанията бяха отменени 4,7 хил. полети, уточнява Ройтерс. Това коства на компанията десетки милиони евро загуби.

Противоборството между UFO и ръководството на германския въздушен превозвач продължа вече близо две години. През декември 2013 година Lufthansa съобщи за намаляване на разходите, за да се справи с конкуренцията на нискотарифните компании. 

Част от мерките в тази насока беше премахване на ранното пенсиониране, припомня The Local

И в началото на месеца стюардите стачкуваха, тъй като не беше постигнато споразумение с ръководството по въпроси, свързани със заплащането, пенсионните плащания и възрастта за пенсиониране. Тогава засегнатя бяха и полетите, които авиокомпанията изпълнява от и до София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още