IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взрив и в метрото в Брюксел*

Станция "Малбек" е в близост до европейски и национални институции, цялата мрежа на метрото е затворена

10:45 | 22.03.16 г. 56
Взрив и в метрото в Брюксел*

Взривена е станция на метрото в Брюксел, потвърдиха от управлението на подземната железница, съобщи кореспондентът на БТА. Първоначалната информация от местни медии беше за взривове в три станции на метрото.

Кадри от мястото на събитието потвърждават експлозия само в станцията "Малбек", която е в близост до европейски и национални институции. Съобщава се също за стрелба в района. 

Поне 10 са жертвите на атентатите в метрото, съобщават медии, цитирани от БТА.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват пушек, излизащ от входа на станция "Малбек".

От метрото съобщиха в Twitter, че цялата метромрежа е затворена след съобщенията за взрив в станцията, предаде BBC.

По-рано днес два взрива разтърсиха зоната за заминаващи на летище "Завентем" в Брюксел към 9 часа българско време.

При експлозиите са загинали 14 души, а над 30 души са ранени, съобщи телевизия RTL. Данните за жертвите се разминават, като по информация от белгийската държавна агенция има 1 загинал и няколко ранени. В момента на взривовете на мястото е имало 2 хил. души, предаде Sky News.

Белгийската прокуратура e потвърдила за 13 жертви на летището в Брюксел, предаде кореспондентът на БТА.

Eкплозията на летището в Брюксел е самоубийствен атентат, съобщи белгийският обществен канал ВРТ, цитиран от Ройтерс.

Междувременно европейската комисия прикани служителите си да останат у дома или на работните си места, предаде Франс прес. Сградите на правителството и на парламента на Белгия в Брюксел са били евакуирани.

Равнището на терористична заплаха в Белгия днес бе повишено на най-високата си степен за цялата страна след експлозиите в летището на Брюксел, съобщи говорителят на вътрешното министерство Ян Ямбон, цитиран от Франс прес.

До днес Белгия се намираше в предпоследна, трета степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Сега нивото е четвърта, най-висока степен за цялата страна, заяви Ямбон.

До момента няма данни за пострадали български граждани при взривовете на летище "Завентем" в Брюксел, съобщават от българското Министерство на външните работи.

Следете събитията в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR онлайн тук

*Новината се актуализира постоянно


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

53
rate up comment 0 rate down comment 0
honaniga
преди 8 години
Добре. Това си е комплимент, че 21 те имитира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
тва не съм аз, това е клонинга и конкуренцията ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 5 rate down comment 1
honaniga
преди 8 години
Михалакис 1212 не се дръж като ощипана мома. Дай и на другите да си кажат мнението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 1 rate down comment 6
michaelis21
преди 8 години
О, като има зрелища (разбирай атентати), гледам всичките, червени, сини, безцветни, безлични *** (разбирай зган) са изпълзяли и са налазили форума по всички теми, не само Политика както обикновено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 18 rate down comment 1
honaniga
преди 8 години
В основата на европейските ценности , за които европейските бюрократи непрекъснато ни пилят на главата е християнството. От там трябва да се започне. Вместо това те са се хванали като удавник за сламка с турците и обещание за еврочленството им. Боже ГосподиСледващата година няма да честват 1300 година от победата на Кан Тервел над арабите да ме им накърнят чувствата на мюсулманите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 11 rate down comment 1
contra2
преди 8 години
Жалко за загиналите европейци! Като се обърне колата- пътища много! Обаче все пак- 1.Крайно време е ЕС да организира собствена полиция и армия! В шаш на всеки ъгъл и всяка сграда се вее техният байрак, за да им качват самочувствието и нахалството! Така трябва да стане и тук! 2. И Шенген да има само за търговски транспорт, а ВСИЧКИ хора да минават през контрол и тези компютри по границите наистина да имат списък с имената на всички, занимаващи се с терор, а не само да ги наблюдават! И да ги спират, гадовете! Сега най-после се видя, че НЕ РУСИЯ е заплаха за Европа, а арабските възпитаници на ония с многото звездички на байрака!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 14 rate down comment 0
deant
преди 8 години
Гьон Сурат.. точно както нашите и всички останали ЕС политици точно там - в Брюксел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 12 rate down comment 2
honaniga
преди 8 години
Какво биха направили руснаците и американците при такава ситуация. Щяха за 24 часа да съберат всички верни на Алаха и да ги пратят в Сибир и Аляска. А там сняг много. По цял ден щяха да ринат, докато им се промие мозъка. Какви права на терориста. какви 5 лева. Само че в Европа сме либерални и хуманитарни и в това е наивността ни да приемем хора които са свикнали да бъдат третирани със здрава ръка от диктаторите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 16 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Нема нужда да се учудваш - украинците вече официално го обявиха - Путин е организирал атентатите в Брюксел!http://***.pravda.com.ua/news/2016/03/22/7102893/За Турция не е още сигурно, ама принципно си прав - просто нема кой друг... хахаха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 16 rate down comment 0
honaniga
преди 8 години
Като знам, че тези над един милион имигранти няма как да се интегрират в Европа всеки един от тях си е потенциален терорист. Да се оправят бе. Едно време чакахме пред посолствата им като най-долната част от обществото.И сега какво излиза, че май в БГ се опитваме да запазим европейските ценности.И пак американците излезнаха здравомислещи. Надигнаха се губернаторите и Обамата клекна да не приемат бежанци. Ама те си имат лидери, а европейците лукови глави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още