IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Златева: Някои дейности за българското председателство на ЕС не са финансово осигурени

Амбицията на служебния кабинет е да се вмести в рамките на гласувания бюджет

13:36 | 15.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Някои дейности за българското председателство на ЕС не са били финансово осигурени, каза ресорният вицепремиер Деница Златева пред журналисти. Амбицията на служебния кабинет обаче била всичко да се вмести в рамките на гласувания бюджет.

Златева даде пример с културната програма, комуникационната стратегия и повишените мерки за сигурност, които се изискват. 

Общият бюджет за дейностите по председателството за трите години от 2016 до 2018 г. е 150 млн. лева. За тази и следващата година има разчетени по 50 млн. лв. До две седмици в Министерския съвет ще бъде внесена актуализирана план-сметка за 2017-2018 година.

Златева каза, че правителството потвърждава ангажимента си, че председателството е приоритет, има и приемственост – няма сменени служители от екипите, които работят по него.

Днес тя е представила пред министрите доклад за напредъка по подготовката. Златева отчете, че няма закъснения в подготовката на политическата програма и приоритетите, които се очаква да бъдат приети окончателно през март.

„Като хоризонтален проблем се очертава недостатъчната координация и комуникация между отделните институции. По темата сигурност на провежданите срещи в НДК е имало неизяснени въпроси повече от 2-3 месеца. До края на седмицата очаквам всички открити въпроси да бъдат решени от МВР, НСО и другите институции, така че да приключи работният проект и да стартират основните ремонтни дейности в НДК“, обясни вицепремиерът.

Златева посочи, че известно закъснение има и в работата по комуникационната дейност – за страната и в чужбина. Започва активна работа по културната програма, като вече има яснота къде ще бъдат откриващите мероприятия за председателството, което започва в началото на 2018 година.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още