IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри 12 млн. лева за охрана по време на Председателството на Съвета

До средата на юли да бъдат обявени обществените поръчки за оборудването, което трябва да бъде закупено – видеокамери, системи за връзка и други

13:52 | 28.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Охраната и сигурността по време на Председателството на Съвета на ЕС ще струва 12 млн. лева. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти след заседанието на Министерския съвет. Сумата е одобрена след направени разчети и оптимизации на бюджета за Председателството.

Правителството е приело предложение за проектопостановление на МВР относно сигурността  по време на българското председателство на Съвета на ЕС от началото на 2018 година.



Сигурността касае трасетата, летището, НДК, обектите в Бояна и хотелите, най-вече мястото на заседанията, уточни Радев.

Средствата се разпределят както следва – 9,5 млн. лева за МВР и службите, 500 хил. лева за ДАНС и 2 млн. лева за Столичната община.

Средствата ще дадат необходимата сигурност на гостите в България по време на Председателството, така че те да не намират разлика за сигурността си у нас и в други държави по време на председателство на Съвета на ЕС.

Очаква се  до средата на юли да бъдат обявени обществените поръчки за много от нещата, които  трябва да бъдат закупени – видеокамери, системи за връзка и други.

Всичко трябва да заработи най-късно до месец преди самото Председателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още