IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов хидрографски кораб ще проучва река Дунав

Закупуването на плавателния съд е със средства от програма „Транспорт“

17:05 | 09.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Нов хидрографски кораб за заснемане на речното дъно планира да закупи Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

Плавателният съд е на стойност 6,1 млн. лв. и е част от проект за подобряване на системите за навигация, финансиран от програма „Транспорт“ 2014 - 2020 г. 

Преди дни започна строителството на кораба и се очаква той да бъде завършен до февруари 2017 г. Това заяви изпълнителният директор на Агенцията инж. Павлин Цонев на информационно събитие за проекта, информира транспортното министерство.

„Плавателният съд ще бъде снабден с модерна хидрографска апаратура и лазерна система, която ще служи за заснемане на дълбочините и създаване на модел на терена. Това ще позволява извършването на по-точен анализ и ще дава насоки за потенциално изменение на корабоплавателния път в българския участък от реката“, допълни Павлин Цонев.

В момента Агенцията изпълнява още един проект за доставка на един проучвателен и един маркиращ кораб, с които изцяло ще се обнови корабният парк. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още