IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През март средствата по ПРСР за 2015 г. са възстановени в бюджета

Васил Грудев отрече информацията в онлайн издание за орязани средства по ПРСР

17:46 | 13.06.16 г.
През март средствата по ПРСР за 2015 г. са възстановени в бюджета

През март 2016 г. средствата по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 2015 г. са възстановени в националния бюджет. Това каза зам.-министърът на земеделието Васил Грудев на извънредна пресконференция в агроминистерството, съобщи „Фокус“ . 

Повод за събитието бе публикация в онлайн медия, според която Еврокомисията е спряла близо 1,1 млрд. лв. (550 млн. евро) на България, които трябвало да бъдат възстановени по ПРСР за вече платени проекти през 2015 г.

Днес Грудев отрече това да е вярно. Той определи статията за въпросните 1,1 млрд. лева като спекулация. По думите му това е „поредната публикация с най-различни бомбастични числа за спиране, невъзстановяване и неизплащане по европейски програми“.

„Свикахме тази пресконференция единствено и само с цел да не пораждаме спекулации, които са абсолютно неверни и нямат нищо общо с действителността. Средствата, изплатени през миналата година, бяха възстановени в националния бюджет още през март, а сумата е 552 милиона евро. 183 милиона евро не подлежат на възстановяване през настоящата година, тъй като е това е авансово плащане още от 2008 г., тоест те вече са били постъпили“, каза Грудев.

„Това са обективните числа“, беше категоричен той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 12.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още