IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво да питаме брокера при интерес към ваканционен имот?

Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, гостува в поредицата на Imoti.net „Доверен брокер“

08:41 | 28.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Imoti.net</em></p>

Снимка: Imoti.net

Има ли интерес към ваканционните имоти в България? Къде предпочитат да купуват българите – на море или на планина? Какво трябва да питаме брокера преди сделка с подобен имот?

Тези теми коментира изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова в поредното видео от инициативата на Imoti.net „Доверен брокер“. Агенцията получи наградата на потребителите на вторите „Годишни награди на Imoti.net“ за 2016 г.

Как се развива комплексът през годините, какви екстри предлага, каква е таксата за поддръжка, привлича ли туристи – това са част от въпросите, на които клиентите трябва потърсят отговор от брокера си при интерес към ваканционен имот, посъветва Стойкова. Ключово е да се провери проддръжката, да се огледа за дефекти, както и да се проследи историята на мениджмънт компанията на комплекса.

„Все по-интересни за българските купувачи стават комплексите без или с минимална такса поддръжка. Търсенето от страна на българи се засилва, особено в планинските комплески, където Боровец и Пампорово са почти изцяло с местни купувачи, а в Банско те държат 50% от пазара“, коментира Полина Стойкова.

Тя уточни, че тенденцията е да се насочва интересът и към морето, най-вече към курортите Слънчев бряг, Созопол, Лозенец и на северното Черноморие.

Какво още трябва да се знае при покупка на ваканционен имот – вижте във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още