IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon: Избрахме грешна цена за Fire Phone

Компанията ще продължи да подобрява телефона чрез новости в неговия софтуер, обещава старши вицепрезидентът Дейвид Лимп

21:32 | 31.10.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Високопоставен служител на американския технологичен концерн Amazon направи признанието, че компанията е сбъркала с цената на своя смартфон Fire Phone, което до голяма степен се е оказало причина за неговия провал.

В свое интервю за списание Fortune старши вицепрезидентът на Amazon Дейвид Лимп, който отговаря за стратегията на компанията за нейните устройства, признава допуснатата грешка.

„Ние не формулирахме цената както трябва", твърди той. „Мисля, че някои хора вече по традиция очакват отлично съотношение цена-качество от нас и в случая ги подведохме". 

„Но все пак сме готови да признаем и да кажем - „ето сбъркахме" и да се поправим", продължава Лимп, който обещава, че компанията ще продължи да подобрява телефона чрез новости в неговия софтуер.

Действително през септември Amazon свали цената само на 99 цента, като успоредно с това пусна апарата и във Великобритания. Според Дейвид Лимп този ход е донесъл малко по-добри продажби, но въпреки това всички пазарни данни до момента подсказват, че първият смартфон на Amazon е пълен провал.

Тъй като компанията доста време не даде никакви данни за продажбите му, различни оценки твърдяха, че в първата седмица на пазара от Fire Phone са били продадени само 35 000 бройки. Наскоро пък Amazon сложи в графа „загуби" цели 170 милиона долара заради залежали запаси от телефона, които просто не се продават.

Fire Phone се появи в САЩ през юли на стандартната цена от 200 долара с двугодишен договор - нещо, което е в противоречие с практиката на Amazon да изпреварва конкурентите си с по-ниски цени на хардуера.

Fire Phone разполага с 4,7-инчов LCD дисплей с IPS технология, HD резолюция и покритие Gorilla Glass 3. Гърбът е стъклен, а рамката – гумирана. Процесорът е четириядрен с тактова честота от 2,2 GHz, графичният чип е Adreno 330, налице са 2 GB RAM. Телефонът разполага с LTE, GSM, UMTS, WiFi, NFC, Bluetooth, но на фона на всички тези подробности компанията не спомена дори една дума за батерията. Така - изненадващо за мнозина - концернът насочи телефона си към високия клас на пазара.

Fire Phone разполага с четири камери, които могат да заснемат лица по такъв начин, че да изглеждат подобно на холограми с триизмерна дълбочина. 3D интерфейсът дава възможност за дълбочина на изображенията благодарение на четирите камери около екрана, покриващи 120-градусов ъгъл на видимост.

Смартфонът предлага стерео високоговорители с Dolby Digital Plus звук, както и слушалки, които според Безос са с трудно заплитащ се кабел. Основната камера е 13 МР с оптична стабилизация на изображението. Примерните нощни снимки с Fire Phone, iPhone 5S и Galaxy S5, които Безос представи на сцената, показват, че Fire Phone се бе справил най-добре. Камерата се активира бързо с физически бутон отстрани на корпуса. Но и това не е всичко - Amazon предоставя неограниченото място за съхранение на снимки в облака.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Angel62
преди 9 години
Не само цената, не съм виждал друг толкова слабо оценен телефон в Амазон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още