IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple започва производство на iPhone SE в Индия?

Компанията ще използва завода на един от поддоставчиците си в Бенгалор, твърдят източници

15:47 | 17.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американският технологичен концерн Apple през следващите месеци ще започне да произвежда по-евтиния модел iPhone SE в завод на един от поддоставчиците си в индийски технологичен хъб в Бенгалор, твърди източник от индустрията, цитиран от Ройтерс.

Тайванският партньор на Apple в производството Wistron Corp създава завод в Бенгалор, за да се фокусира предимно върху iPhone, коментира по-рано този месец друг източник.

Ходът на Apple идва в момент, в който тя се опитва да разшири дела си на най-бързо развиващия се основен пазара на мобилни устройства, където телефоните, доста по-евтини от iPhone на Apple, доминират. Същевременно растежът на продажбите на смартфони на другия голям азиатски пазар – Китай, се забавя.

За да намали цените, Apple се опитва да договори стартирането на производство в Индия и води преговори с индийското правителство във връзка с различни въпроси, включително възможностите за получаването на данъчни облекчения.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Вестник Economic Times по-рано в петък писа, че Apple е планирала първоначално да произведе между 300 и 400 хил. бройки iPhone SE в Индия. Източникът от индустрията е коментирал пред Ройтерс, че плановете за старта са за по-малък брой.

По думите му е прекалено рано да се каже дали Apple ще произвежда и други модели в завода в Бенгалор.

Apple продаде 2,5 млн. устройства iPhone в Индия мината година, като една трета бяха продадени през тримесечието, включващо декември, сочи компанията за пазарни проучвания Counterpoint. По нейни данни три четвърти от смартфоните, продавани в Индия, са произведени на място.

През четвъртото тримесечие Apple се класира на десето място на пазара на смартфони в Индия, но оглави премиум сегмента с 62% пазарен дял, посочва Counterpoint.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още