IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP очаква засилен интерес към най-тънкия лаптоп в света HP Spectre

Поръчките му ще стартират след по-малко от месец, разкри управляващият директор на компанията за България Асен Георгиев

20:15 | 26.04.16 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

HP Inc. очаква силен интерес към своя най-нов лаптоп Spectre 13 (или HP Spectre) в България, който компанията представи наскоро и е най-тънкото устройство от този род в света. Това заяви преди Investor.bg Асен Георгиев, управляващ директор на компанията за България. 

По думите му продуктът ще се радва на популярност сред определена ниша от българските потребители, като поръчките ще стартират след по-малко от месец.

HP прикова погледите със Spectre 13, благодарение на факта, че устройството е с дебелина от едва 10,4 милиметра. Той е по-тънък от MacBook на Apple (13,2 мм) и XPS 13 на Dell (15,2 мм).

От компанията посочват, че целта им е да предлагат решения, които са по-близо до клиентите, като внимателно подбират категориите, в които да работят. HP Inc. продължава да е насочена предимно към бизнес потребителите, като в момента и в България до голяма степен разчита на пълното портфолио от бизнес решения в лицето на сериите Elite и Spectre, уточни Асенов.

“Със сигурност бизнес компютрите ни са нещото, върху което има има фокус не само от наша страна, но са и нещо, което е силно ценено от клиентите. Най-масово и най-силно застъпени в бизнес решенията у нас са ProBook и Elitebook сериите”, коментира още той.

Една от причините HP да анонсира нови категории продукти е желанието на компанията да отговори на забавянето на пазара на персонални компютри, обясни Асен Георгиев.

“Точно това е причината за появата на продукти като Spectre X360 G2 и Elite X3”, коментира той.

Elite X3 съчетавай функциите на фаблет, лаптоп и настолен компютър в едно устройство. Той работи с Windows 10 Mobile и е ориентиран отново към бизнес потребителите, като целта му е да предложи по-голяма гъвкавост и възможност за работа на няколко екрана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 2
deant
преди 7 години
Така като теб мислят само комплексарите.Истински успелите хора държат на функционалността. Знам го защото работя с такива. Само тези който искат да изглеждат богати в очите на другите гледат да ползват нещо лъскаво изглеждащо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 2
deant
преди 7 години
С твоя пост само затвърди това което казах.---колко е ярка матрицата, колко отчетливо сработва клавиатурата, колко е добър WI-FI модула ---това са неща, които са периферия, а не дизайн
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
Ivel
преди 7 години
Не е така, по тази логика един Москвича и едно BMW с равна мощност са едно и също. Ако по цял ден работиш с този ултрабук, никък не се съгласявам да съм безразличен, например, колко е дебела рамката на дисплея, колко е ярка матрицата, колко отчетливо сработва клавиатурата, колко е добър WI-FI модула и купища още дребни на вид неща, които обаче ако са зле тотално обръщат каруцата, като щипка катран в каца мед. Това имах предвид, като казвам че трудно име се получава напоследък да направят машинка, която да е перфектна отвсякъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Така мислят само бедняците.Успелите хора държат и на хубавият дизайн, освен на съдържанието вътре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Ivel
преди 7 години
Windows на MAC си е извращение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
deant
преди 7 години
Всъщност не дизайна е важен а мощта и качеството на железарията вътре. Това отвън е за комплексари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
d333
преди 7 години
На Мак може и Уиндоус да му сложиш, щом толкова държиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
Ivel
преди 7 години
Нещо не им се получават напоследък ултрабуците, не само на HP, почти е събитие да се появи нещо качественно и в същото време да не е грозно. След HP Envy13, не сегашното а онова дето беше хит преди 6 години, само Dell XPS 13 беше нещо хубаво и работещо, не без детски болести, но търпими. Много се пробваха Asus ZenBook- ръбест с режещи ръбове и широка рамка, виси и пече., Асери всякъкви, много трошливи, Samsung Ativ Book 9 Pro не изглежда лошо, ама понеже е Samsung никога за нищо на света не бих си купил повече нещо от този бред-лоши практики в миналото. Acer Aspire7, трошлив с режещи ръбове, неоправдано скъп и капризен. За грозника Lenovo Yoga Pro 900, въобще няма да говоря, това е ултрабук за гумаджии. MAC са хубави като дисайн и сигурно и другото е наред ама съм си свикнал с Windows и това е проблем за тях.Ще видим какво са ни приготвили от HP, дано да е нещо читаво и търпимо като дизайн. Ще си купя, обичам тоя формат 13". Оказа се че да направиш красив и надежден Убук не е просто.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още