IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво знаем за Galaxy S8

Samsung залага големи надежди на новия си топ модел

18:05 | 29.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият производител на смартфони в света Samsung ще представи след броени часове в Ню Йорк най-новия си водещ модел Galaxy S8, след като на компанията ѝ се наложи през миналата година да изтегли Galaxy Note 7 заради случаи на самозапалване, информира AFP.

На сайта си компанията посочва, че най-новия модел от линията Galaxy представлява "началото на нова ера", но дава малко информация за самия апарат.

Някои изтекли снимки на новия телефон сочат, че Galaxy S8 ще има по-голям извит дисплей, отколкото предходния S7, докато самото тяло на апарата ще запази подобни да предишните размери.

Бутонът за връщане към начална страница изглежда е заменен от скенер за пръстов отпечатък отзад, а познавачите спекулират, че ще има ирисов скенер, който да се използва за отключване на устройството и за разрешения за плащания. 

Сайтът за технологични новини TechCrunch съобщава, че според прокрадналата се информация новото устройство вероятно ще запази жака за слушалки за разлика от конкурента Apple, който избра безжичните слушалки за смартфоните iPhone 7 и iPhone 7 Plus, пуснати миналата година.

През миналата седмица Samsung обяви, че новият дигитален гласов помощник Bixby ще дебютира с Galaxy S8. За достъп до него при S8 и S8 Plus дори ще има физически бутон.

Според различни спекулации че новите S8 и S8 Plus отново ще използват един единствен 12 МР сензор като основна камера за разлика от повечето конкуренти, сред които Huawei, Apple и LG, предпочитащи системите от двойни камери. 12 МР сензор имаше и при миналогодишните S7/edge, така че въпросът е с какво Samsung планира да надгради камерата.

През октомври компанията спря производството на Galaxy Note 7 и изтегли устройството с цена 900 долара в световен мащаб, само два месеца след като го пусна на пазара. Причината бе, че няколко смартфона от този модел се самозапалиха. Разследване установи проблеми с батериите, доставяни от две различи компании.

Този проблем струва на южнокорейската компания милиарди долари и подкопа световната й репутация в труден момент, в който Samsung е замесен в корупционен скандал.

Вицепрезидентът и фактически ръководител на телекомуникационния гигант Ли Джае-йон бе арестуван и обвинен в даване на подкуп заедно с още четирима ръководители на компанията във връзка с корупционния скандал довел до отстраняването от длъжност на южнокорейска президентка Пак Гън-хе.

Концернът все още не е потвърдила датата за пускане на пазара на новия смартфон и цената му, но се очаква продажбите му да започнат в края на април при цена около 900 до 1000 долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още