IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Display инвестира близо 9 млрд. долара във фабрика за OLED екрани

Този ход ще засили конкуренцията на компанията със Samsung Display

15:33 | 27.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Доставчикът на компоненти на Apple – LG Display, ще похарчи повече от 10 трлн. вона (8,7 млрд. долара) за изграждането на нов завод и разширяването на продукцията на нов вид дисплеи, които могат да бъдат използвани за намаляване на използваната енергия, за създаването на по-тънки смартфони и преносими устройства, пише Bloomberg.

Фабриката ще произвежда органични светодиодни екрани за по-големи телевизори, умни часовници и автомобилни екрани. Планира се производството да започне през първата половина на 2018 г., обяви в петък базираната в Сеул LG Display.

Технологията е посочвана като възможен заместител на течнокристалните дисплеи, използвани в смартфоните. Apple планира да започне да поставя OLED екрани на iPhone през 2018 г., писа Nikkei.

"Днешната новина означава, че потенциалното време за приемането на OLED екраните е определено“, твърди Клеър Ким, анализатор на Daishin Securities в Сеул.

През август LG Display обяви, че планира да похарчи около 10 трлн. вона през следващите три години за разработването на екрани, които предлагат по-ясна и по-добра картина от LCD дисплеите. Освен това те спестяват място, тъй като не се нуждаят от подсветка. Забавянето на продажбите на LCD екрани е свързано с бързото навлизане на OLED в света на смартфоните и преносимите устройства.

Инвестицията засилва конкуренцията на компанията със Samsung Display, водещия производител на OLED панели за смартфони. Samsung доставя утратънки екрани за ключовия конкурент на Apple – Samsung Electronics, както и за китайските производители на смартфони. Според Ким търсенето на Apple на екрани ще бъде достатъчно голямо, че да подкрепи повече от един голям производител.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още