IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов сигнал за самозапалил се телефон на Samsung - от серията J

От компанията твърдят, че все още не са разследвали станалото, но случилото се Galaxy Note 7 било характерно само за този модел

12:17 | 08.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Потребителка на смартфон на Samsung във Франция твърди, че нейният Galaxy J5 се е запалил в неделя, предава Bloomberg. Моделът е различен от Galaxy Note 7, който беше изтеглен от целия свят заради подобни проблеми, пише Bloomberg.

Ламиа Буирдан твърди, че е забелязала, че телефонът ѝ е много горещ, след като помолила 4-годишния си син да ѝ го донесе по време на семейно събиране у дома. Тя твърди, че е хвърлила телефона, когато осъзнала, че е раздут, а от него излиза пушек.

“Паникьосах се, когато видях дима, и рефлексът ми беше да го хвърля”, коментира Буирдан, майка на три деца, която живее във френския град По.

След това телефонът се запалил, a pартньорът на Буирдан го изгасил.

Жената твърди, че е купила телефона през миналия юни от уебсайт, който предлага намаления.

От своя страна наскоро южнокорейската компания изтегли милиони смартфони Galaxy Note 7 заради проблем с батериите им, които се нагряват прекалено много и се подпалват.

Уилям Софега, анализатор на IDC, твърди, че инцидентът във Франция, вероятно е изолиран случай, посочвайки, че телефонът е на пазара от няколко месеца и това е първият случай, в който се говори за запалване на батерията.

По думите му проблемите, включващи литиево-йонни батерии, не се случват само при смартфоните, но и при лаптопи и ги има от години, но няма лесен начин за справяне с тях. Дефектите при производството или дори малки щети могат да доведат до проблеми, които да карат батерията да прегрява и потенциално да се запали.

Samsung заяви, че не може да коментира случая, защото все още не го е проучила. По думите на компанията проблемите с Galaxy Note 7 са изолиран случай само за този модел.

Повече по темата четете тук!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
watergateory
преди 7 години
само си представям как американците пекат самсунга във фурните, раздуват го и после се обаждат в комисията за защита на потребителите да се жалват под строй...пък те нека си имат защита от прегряване...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още