IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung: Сигурността на българските потребители е гарантирана

От компанията припомниха, че продажбите на проблемния Galaxy Note 7 в България така и не започнаха

17:50 | 11.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

„Във връзка с последните новини около Samsung Galaxy Note 7 бихме искали да уверим, че сигурността на българските потребители е гарантирана, тъй като официално продажбите на Samsung Galaxy Note 7 в България още не са започнали“, обявиха от българското представителство на компанията.

Южнокорейският гигант заяви, че в полза на безопасността на клиентите си е спрял продажбите и подмяната на проблемните телефони Galaxy Note 7 в целия свят. Днес компанията разкри, че спира производството на флагмана.

От Samsung посочват, че ако все пак има български потребители, които притежават оригинален или подменен Galaxy Note 7, е необходимо да изключат устройството и да не го ползват. Освен това трябва да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на номер 0800 111 31 възможно най-скоро, за да получат повече информация какво е необходимо да направят.

Сагата с Galaxy Note 7 започна още в края на август, когато стана ясно, че компанията отлага продажбите на устройството във връзка с провеждането на допълнителни тестове за контрол на качеството му. В началото на септември бяха потвърдени слуховете, че част от новите смартфони са се самозапалили при зареждане.

Samsung предприе действия и намали с 40% капацитета на батерията и започна да подменя първоначално продадените бройки. Оказа се обаче, че и новите устройства, обявени за безопасни, имат същия проблем. Така се стигна до днешните новини, че Samsung се отказва напълно от производството на смартфона.

В резултат от кризата Samsung може да претърпи загуби за 17 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още