IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sharp и Foxconn подписват сделката за придобиване следващата седмица?

Според източници на Ройтерс сделката ще се сключи, след като в сряда компаниите свикат управителните си съвети

11:35 | 26.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичната компания Sharp и тайванската Foxconn вероятно ще подпишат сделка за придобиване следващата седмица след няколко отлагания. Двете страни ще се съгласят на по-малък от първоначално планирания спасителен заем за затруднения японския технологичен производител, съобщава Ройтерс, базирайки се на двама източници, запознати с разговорите.

Двете компании ще проведат срещи на управителните си съвети в сряда, за да одобрят сделката и официално да подпишат споразумението на следващия ден, казват източниците, пряко запознати с разговорите.

И двата източника отказват да бъдат идентифицирани заради липсата на оторизация за разговори с медиите.

Говорител на Sharp отказа коментар, а представителите на Foxconn засега не са открити за такъв.

Foxconn, официално известна като Hon Hai Precision Industry, ще намали по-ранната си оферта от 489 млрд. йени (4,3 млрд. долара) за нови емитирани акции на Sharp с около 100 млрд. йени, казват източниците.

Компаниите почти бяха подписали сделка миналия месец, но Foxconn сложи пауза на процеса след разкритията за преди непредставени задължения на японската компания.

Сделката ще бъде най-голямото придобиване от чужда компания в японския технологичен сектор. Избирайки да води преговори с Foxconn, Sharp отхвърли конкурентна оферта от държавен инвестиционен фонд.

Сделката ще засили и позицията на Foxconn като основен подизпълнител на Apple и ще осигури на Sharp средства да стартира масово производство на екрани с органични светодиоди (OLED) до 2018 г. – момента, в който се очаква Apple да въведе екрани следващо поколение за своите iPhone-и.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още