IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 млн. лв. са нужни за довършване на пътния ремонт от Салаш до сръбската граница

В момента участъкът от селото до границата няма трайна настилка и съоръжения

16:11 | 28.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

Около 3 млн. лв. са нобходими за довършването на пътния ремонт от  село Салаш до сръбската граница. Това става ясно от писмен отговор на министъра на външните работи Екатерина Захариева след въпрос от народни представители за изграждане на КПП при село Салаш, община Белоградчик.

В отговора си министърът припомня, че още през 2009 г. България и Сърбия се договарят за откриване на граничен пункт Салаш – Ново корито. Сръбската страна ремонтира частично пътя до Ново корито, но остават 400 метра до граничната бразда за изграждането на изцяло нов път, а трасето минава през пресечен терен от поток и ливади, собственост на физически лица.

В България през 2014 г. започва ремонт на пътя Арчар – Извор - Димово – Острокапци – Салаш. В отсечката през Салаш е положен пласт от биндер, а работата по полагането на горен слой от настилката остава недовършена заради влошеното време в края на годината. Недовършена остава и реконструкцията на мост в село Салаш. В момента участъкът от селото до границата няма трайна настилка и съоръжения.

При осигуряване на финансов ресурс строителството ще бъде възобновено, като са необходими 3 млн. лв., информира министърът. Ще е необходимо да се проведат и нови процедури за избор на изпълнители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още