IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автоинструктори протестират в София

Работата на бранша е блокирана заради хаоса в ДАИ, твърдят протестиращите

12:58 | 27.06.17 г.
Автоинструктори протестират в София

Автоинструктори от цялата страна се събират на паркинг на бул. "Ботевградско шосе" в София за национален протест под мотото: "Ние не сме корумпирани!"

Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с двама автоинструктори, които изразиха причината за недоволството си, което ги събра днес.

Причината да дойде на протеста изрази инструкторът и собственик на автошкола Василев. 

"Скочихме срещу предложенията на правителството да се купуват нови автомобили, които ще са оборудвани със "зумери", камери и още по-големи предпазни средства за "чистото" провеждане на изпита по кормуване. Едва ли курсист, който е учил два месеца в един автомобил, ще даде най-доброто от себе си като знания, когато се качи в съвсем нова кола и то, когато преподавателят му не присъства в нея".  

Той подчерта, че не защитава бизнеса си, а курсистите, заради които го има.

Пред камерата застана и друг инструктор и собственик на автошкола - г-н Георгиев, който подкрепи думите на колегата си.

Автоинструкторът допълни още, че работата на бранша "е блокирана заради хаоса, който цари в ДАИ по отношение на заявката и осъществяването на изпитите".

"Електронната система непрекъснато се поврежда, изпитите се прекъсват", разказва Георгиев като продължи: "Явно съветниците на министъра на транспорта не правят разлика, когато управляваш автомобила за свои нужди и когато шофираш кола по време на изпит. Разликата е огромна!" - категоричен бе инструкторът.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още