IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ Разпределение България започва инвестиционни проекти за 800 хил. лева

386 хил. лв. ще бъдат вложени в развитие на мрежата в столицата през март

14:12 | 12.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

ЧЕЗ Разпределение България стартира инвестиционни проекти в размер на близо 800 хил. лв. през март, съобщават от компанията.

386 хил. лв. ще бъдат вложени в развитие на мрежата в столицата през настоящия месец. 405 хил. лв. ще бъдат инвестирани в останалата част от територията на Западна България.

Най-големият проект, предвиден през март, е изграждането на нов трафопост и кабелни линии средно и ниско напрежение в Студентски град в София. В столичния квартал Надежда ще бъде извършена реконструкция на кабелна линия на стойност 15 хил. лв., с цел подобряване на електрозахранването на клиентите в района.

Реконструкция на кабел 20 kV ще бъде реализирана и в Монтана, като проектът е за 30 хил. лв. За присъединяване на нови клиенти извън София, най-голям обем средства – 65 хил. лв., ще бъдат вложени в Благоевград.

През 2017 г. компанията предвижда да инвестира около 140 млн. лв. Инвестициите ще бъдат насочени към развитие и автоматизация на мрежата, изкупуване на съоръжения на трети страни и подобряване на обслужването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още