IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Герджиков връща властта на Борисов на 4 май

Служебният премиер пожела успех на новия парламент

16:47 | 19.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Новото правителство най-вероятно ще влезе в Министерския съвет на 4 май. Това стана ясно от думите на служебния премиер Огнян Герджиков.

В началото на днешното заседание на кабинета той изрази надежда, че на тази дата служебното правителство ще бъде сменено от редовно. Така три месеца след като взе изпълнителната власт от Бойко Борисов, Огнян Герджиков ще я върне обратно на лидера на ГЕРБ. 

"Днес открихме четиридесет и четвъртото Народно събрание, което надяваме се да излъчи правителство, което на 4 май, ако е рекъл Господ, да ни смени", каза служебният премиер.

Той предупреди служебните министри, че днешното им заседание е едно от последните им. Въпреки това той обясни, че дневният им ред е изключително богат и имат още много неща за решаване.

Днешното заседание на кабинета започна с по-късен час заради учредяването на 44-ия парламент. Герджиков и министрите му присъстваха на клетвата на депутатите тази сутрин в Народното събрание.

След края на церемонията служебният премиер пожела успех на новия парламент. Той похвали депутатите за конструктивния тон, с който са дали старт на мандата си. Герджиков обаче обясни, че е забелязал поне два недостатъка – много малко жени в парламента и много малко юристи в него.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Недей да бълзаш толкова Герджиков Изчакай малко Сега се разпределят министерски постове и сладки държавни служби И за това е малко рисковано да казваш че на 4 май ще сдадеш поста
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още