IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жаклен Коен поема управлението на Българския енергиен холдинг

Досегашният директор Иван Йончев напуска заради здравословни проблеми

15:05 | 10.07.14 г.
Жаклен Коен поема управлението на Българския енергиен холдинг

Жаклен Коен е избран за директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Той ще наследи на поста Иван Йончев, който напуска по здравословни причини, става ясно от съобщение на холдинга. Досега Коен беше член на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй".

Справка в Търговския регистър показва, че днес от БЕХ са подали заявление за промяната в ръководството на компанията. Искането още се обработва. От записа става ясно още, че Жаклен Коен ще замести Иван Йончев и в Съвета на директорите на БЕХ. 

Самият Йончев коментира, че договорът му е прекратен на 9 юли по взаимно съгласие.

„След провеждането на редица консултации с лекари, те единодушно ми препоръчаха да се подложа на операция. Тъй като възстановяването ми се очаква да продължи дълго време и това ще доведе до невъзможност да изпълнявам пълноценно служебните си задължения, подадох заявление до Министъра на икономиката и енергетиката да ме освободи от заеманата длъжност“, допълва още той..

Иван Йончев коментира, че след възстановяването си ще продължи работата си по стратегическите проекти на БЕХ, сред които и новата ядрена мощност - 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Йончев застана начело на БЕХ в средата на декември 2013 година. Той замени на поста Боян Боев, който пое председателството на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Дотогава Йончев беше член на Съвета на директорите на „Мини Марица – Изток“, където пък беше назначен през октомври 2013 година.

Още с идването си на власт правителството на Пламен Орешарски направи промени в ръководството на енергийния холдинг. С решение на енергийния министър Драгомир Стойнев бяха освободени членовете на Съвета за директорите Михаил Андонов, Божан Стоянов и Тодор Шопов. Тогава начело на БЕХ беше назначен Боян Боев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още