IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кражбите на жп инфраструктура са за над 1 млн. лева от началото на годината

НКЖИ подменя медните кабели с оптични в опит да ограничи посегателствата над съоръженията си

15:22 | 04.11.14 г.
Кражбите на жп инфраструктура са за над 1 млн. лева от началото на годината

Кражбите на жп инфраструктурата от началото на годината до средата на октомври са на стойност малко над 1 млн. лева, сочат данните на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. За този период са били регистрирани общо почти 400 кражби.

Тези посегателства са предпоставка за инциденти и заплашват сигурността на пътниците, предупреждават от БДЖ.

От началото на годината до средата на октомври „БДЖ – Пътнически превози“ е регистрирала 111 кражби на стойност около 400 хил. лева, а в „БДЖ – Товарни превози“ посегателствата са в размер на над 100 хил. лева.

Продължават и случаите на замерване на влаковите композиции с камъни – 49 случая от началото на годината, като при два от тях са пострадали и пътници на компанията. През 2013 година е имало 92 случая със замерване с камъни, а щетите от тях са били на стойност над 100 хил. лева, отчитат още от холдинга.

В опит да бъдат ограничени кражбите от НКЖИ подменят медните кабели с оптични, поетапно се внедрява видеонаблюдението на жп гари и жп прелези.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още