IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кърджали ще има 15-километров обходен път за Маказа

Работи се по отчуждаване на земи край трасето

13:34 | 25.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Пет виадукта и няколко мостови съоръжения са заложени в почти готовия технически проект за обходния път на Кърджали към прохода Маказа. Общата дължина на трасето е 15 километра и с неговото изграждане ще се изведе тежкотоварния трафик от родопския град.

Тава съобщи днес в Кърджали на регионален форум Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, информира БТА. 

Работи се по отчуждаване на земи край трасето и се търси неговото оптимално финансиране, уточни Лиляна Павлова.

Колкото до другия проблем в това направление - разширяването на ГКПП Маказа и разкриването на допълнителни гишета, вече е задействано уточняването на процедурите по изискванията на митниците и граничния контрол. Министърът смята, че през прохода биха могли да минават автобуси, но не и тежкотоварни коли.

В дискусията участваха министрите на земеделието Десислава Танева, на труда и социалната политика Зорница Русинова и на туризма Николина Ангелкова.

Представители на над 100 компании и фирми от областта обсъдиха с тях общи мерки за икономически растеж и привличане на чуждестранни инвестиции.

Форумът разгледа актуални програми за биоземеделие, възможностите за културно-исторически атракции на област Кърджали, както и представянето на региона на международните туристически борси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още