IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвите, спестяванията и кредитната активност на фокус през седмицата

НСИ ще публикува данни за бизнес климата, цените на производител и данни за производството и доставките на енергийни продукти

08:24 | 24.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Лихвите, спестяванията и кредитната активност на фокус през седмицата

Предстои ни богата откъм макроикономически данни седмица. Фокусът през настоящите работни дни приковават лихвените проценти, депозитите на домакинствата и кредитната активност.

Ето и кои ще са другите по-важни икономически новини през новата седмица:

В понеделник (24 август) акционерите на Они Холдингс АД ще проведат своето общо събрание.

Във вторник (25 август) Българска народна банка (БНБ) ще публикува своята парична статистика за юли. От нея ще разберем повече за размера на привлечените депозити, раздадените кредити и дела на лошите заеми.

Във втория ден от работната седмица ще заседават акционерите на Велграф Асет Мениджмънт АД.

В сряда (26 август) от БНБ очакваме информация за състоянието на брутния външен дълг към юни 2015 г.

Акционерите на ЗД Евро инс АД се събират в сряда.

В четвъртък (27 август) Националният статистически институт (НСИ) ще оповести данни, касаещи пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през юли.

От централната банка очакваме лихвената статистика за юли, от която ще разберем повече за тенденциите при лихвите по кредитите и по депозитите в началото на второто полугодие.

В петък (28 август) НСИ ще публикува данни за бизнес климата през август, за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през юли, за цените на електрическата енергия и природния газ за индустрията и домакинствата през първото шестмесечие на 2015 г., както и за производството и доставките на енергийни продукти през юни.

От националната статистика очакваме също данни за пощенските услуги и сектор транспорт (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) за второто тримесечие на 2015 г.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят редовния отчет за своята дейност.

Миналата седмица беше публикуван списъкът с приетите от синдиците вземания, а данните на БНБ показаха ръст на преките инвестиции до близо 800 млн. евро през първите шест месеца на 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още