IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзорът на НЗОК одобри избора на по-скъпата оферта за пръстовия идентификатор

Компанията е предложила най-добрата система за гарантиране на сигурността на данните

21:10 | 08.03.16 г. 1
Надзорът на НЗОК одобри избора на по-скъпата оферта за пръстовия идентификатор

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) одобри избраната от институцията фирма, която да изработи системата за пръстовия идентификатор – “ябълката на раздора” между Касата и лекарите, заради която още не е подписан Националния рамков договор за 2016 г.

Днес Надзорният съвет на националния фонд е изслушал мотивите за избора на компанията "Стемо Гама Консулт", съобщава БНР. Компанията беше класирана на първо място благодарение на високата техническа оценка, която получи, въпреки че офертата й беше с най-висока цена.

Според Касата победителят отговаря на 65% от предварително зададените критерии.

Представителят на пациентите в Надзорния съвет на НЗОК д-р Станимир Хасърджиев обяснява, че фирмата е предложила най-добрата система за гарантиране на сигурността на данните с няколко нива на сигурност. Пациентът ще получава и текстови съобщения всеки път, когато някой се опита да направи идентификация от негово име, допълни той.

Здравният министър Петър Москов предложи въвеждане на пръстов идентификатор в болниците и аптеките през миналата година като начин за контрол на разходите, въпреки че година по-рано беше въведена система за идентификация чрез личните карти на пациентите в лечебните заведения.

Очаква се новата система да заработи през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Аман от министри дето подаряват пари на близки фирми! Тоя проект е напълно безсмислен, въпреки че предвид неграмотността на ман_галите изглежда обосновано да се използват пръстови отпечатъци вместо обикновен ПОДПИС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още