IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП предупреди за фалшив имейл от нейно име

Във фалшивото писмо се посочва, че агенцията въвежда промени в регламента и сроковете за подаване на декларации

11:00 | 06.10.16 г.
НАП предупреди за фалшив имейл от нейно име

Фалшиво писмо от името на Националната агенция за приходите (НАП) се разпространява чрез електронната поща, предупредиха от агенцията.

В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени множество сигнали за фалшиво съобщение, в което потребителите се приканват да отворят прикачен файл с разширение rar.

Подателите на фалшивите електронни писма са различни, като не са засичани имейли с адрес от официалните домейни на НАП - nra.bg и nap.bg.

Във фалшивото писмо се посочва, че НАП въвежда промени в регламента и сроковете за подаване на декларации. Съобщават се и размерите на глобите, които ще бъдат наложени, при неспазване на новите "изисквания" - от 500 до 3000 лв. или от 1000 до 6000 лева.

От НАП заявяват, че не са изпращали имейли с подобно съдържание до своите клиенти.

Според приходната агенция най-вероятно става въпрос за изпращане на заразени с "вируси" електронни писма.

НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове, а ако са го направили, да стартират веднага "антивирусната" си програма. От приходната агенция работят заедно със специализираните служби за издирването на извършителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още