IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЕК и Електроенергийният системен оператор вече са с нови шефове

Промени има и в бордовете на двете дружества

13:22 | 08.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Reuters</p>

Снимка: Reuters

Националната електрическа компания (НЕК) и Електроенергийният системен оператор официално са с нови шефове. Решението на Българския енергиен холдинг (БЕХ) да направи промени в двете дружества бе огласено преди дни, но тогава още не беше отразено в Търговския регистър. Сега новите назначения вече са факт, показа справка на Investor.bg.

 

Изпълнителният директор на ЕСО Иван Йотов вече е освободен от поста си. Дружеството ще ръководи Иво Лефтеров, който досега беше шеф на НЕК. В Съвета на директорите влизат Камен Тодоров и Иван Айолов.

 

Директорския пост в Националната електрическа компания поема Владимир Инков, който беше в Съвета на директорите на ЕСО. В борда на НЕК са вписани още Лъчезар Борисов и Николай Павлов.

 

Междувременно Европейската комисия образува официално производство, за да разследва дали БЕХ и дъщерните му дружества „Булгаргаз“ (за доставка на газ) и „Булгартрансгаз“ (за газова инфраструктура) пречат на свои конкуренти да получат достъп до важни газови инфраструктури в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още