IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма бомба в буса пред Летище София

Екипи на СДВР остават на място за допълнителен оглед

18:23 | 01.12.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Dnes.bg</em></p>

Снимка: Dnes.bg

Приключи проверката на специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" на СОБТ. В проверявания бус на паркинга на Терминал - 1 на Летище София не е намерено никакво взривно вещество, съобщават от МВР.

Екипите на СОБТ се изтеглят, като предстоят последващи процесуално – следствени действия по оглед на буса, които ще бъдат извършени от служители на СДВР.

Сигналът за съмнителния микробус бе подаден днес към 12.50 часа. Районът бе отцепен от служителите на реда на СДВР, а бусът бе изведен на безопасно място. Пълно съдействие бе оказано от служители на дирекция "Сигурност" на летището, отчитат от МВР.

Екипите на СОБТ, гранични полицаи, пожарникари, са спазили всички процедури, предвидени при такъв вид сигнали.  Установен е водачът на микробуса, както и посоката му на придвижване.

Както Dnes.bg съобщи, в хода на проведените действия бе извършено и контролирано взривяване на багаж. При него взривно вещество не бе открито. По първоначални данни бусът е паркиран там от чужд гражданин около 1 полунощ, а към 5 часа той е излетял от летището.

Въпреки успешната развръзка Терминал 1 остава затворен до полунощ, а всички полети се пренасочват към Терминал 2.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
MZ/X
преди 8 години
Кой ще обезщети човека за разбития бус и взривения багаж?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още