IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов опит за атентат срещу Алексей Петров

Няма щети и пострадали, не се е стигнало до взрив

12:50 | 29.10.15 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нов опит за атентат срещу Алексей Петров

Неустановено лице е стреляло по-рано днес с гранатомет по автомобил, паркиран в близост до дома на бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров. При опита за атентат няма сериозни щети и пострадали. Появи се информация, че е стреляно с два гранатомета, но засега тя е неофициална.  Единият от снарядите се е забил в колата на Петров, но не е избухнал. Вторият снаряд е заседнал в сграда близо до мястото на покушението. Районът е отцепен. Пострадали при атентата няма. 

Инцидентът е станал на бул. "Черни връх" в София над Хладилника. В района свои жилища имат бившият главен прокурор Никола Филчев, бившият директор на агенцията за баретите Филко Славов и бившият ректор на УНСС Борислав Борисов, който сега е депутат от АБВ.

Припомняме, че Алексей Петров е подсъдим за ръководител на организирана престъпна група, след като през февруари 2010 г.  бе задържан в рамките на операция "Октопод". Той бе обвинен в създаването и ръководенето на организирана престъпна група за рекет. През 2011 г. делото беше внесено в Софийски градски съд (СГС), където се разглеждаше от съдия Румяна Ченалова. След освобождаването ѝ от съдебната система обаче процесът започна от начало, но вече в създадения по-късно Специализиран наказателен съд. Наскоро Светлозар Костов - прокурорът, който наблюдаваше разследването, беше отстранен от длъжност по настояване на главния прокурор Сотир Цацаров.

Алексей Петров е съучредител на застрахователните дружества „Аполо и Болкан“ и „Спартак“, а до 2000 г. е член на борда им, както и на „Средец М“, а по-късно и на „Левски Спартак“. До 1998 г. участва във фирма „Будоинвест“ ООД заедно с Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата. Член е на Надзорния съвет на НОИ и на Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

На 7 юли 2011 г. бе издигната кандидатурата му за президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“. 

Петров претърпя неуспешен опит за атентат пред басейна Спартак през август 2002 г. Покрай стрелбата стана ясно, че бившият командос е охраняван от действащи барети, които стреляха по нападателите със служебното си оръжие. По-късно служителите на СОБТ бяха наградени от тогавашния министър на вътрешните работи Георги Петканов.  

Следете подробностите за нападението срещу Алексей Петров в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Явно има раздвижване в икономиката ни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 0
крас
преди 8 години
"До 1998 г. Алексей Петров участва във фирма Будоинвест ООД заедно с Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата"ПОСЛЕДНИТЕ ДВАМА /Буда и Пашата/ НЕ УЧАСТВАХА ЛИ ВЪВ ФИРМАТА "ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ" ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ФАЛШИВИ ЦИГАРИ?!Американският журналист Джеф Щайн представя тогавашния кмет на София като фигура свързана с организираната престъпност. Във в."Вести" от 31 март 1995 год. се сочи, че "офицери от МВР прикривали" престъпната дейност! Тютюна е доставян от фабриката в Стара Загора, където шеф на ДС е Оник Калустян осъден по късно от разтреляния през 2002 година военен прокурор Николай Колев.ЩО ЗА ДЪРЖАВА СМЕ И ЩО ЗА НОРОД ДА ИЗБИРАМЕ ХОРА С КРИМИНАЛНО МИНАЛО ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ?!Чудим се защо за кметове се кандидатират престъпници?!Ами тя рибата се вмирисва откъм главата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 0
ДХДО
преди 8 години
Абе и атентaтите ни такива, каквато ни е всичката работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
8:45 атентат срещу А. Петров11:00 отлага се делото по Хр. Бисеров............толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
fall
преди 8 години
Абе когато официалната позиция е че няма щети, значи няма щети. Нищо толкова не било станало, всичко си е било нормално. Да обръщаме страницата и да гледаме напред към видимите резултати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
Людени
преди 8 години
Цитат : "При опита за атентат няма щети и пострадали, не се е стигнало до взрив."Това гранатомет ли е било .... или сигнален пистолет ?!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още