IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 200 хил. чуждестранни туристи идват в България за празниците

Около 150 хил. българи пък ще посрещнат празниците в чужбина

22:24 | 23.12.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Около 200 хил. чуждестранни туристи се очаква да посетят България за Коледните и Новогодишните празници, сочат данните на Министерството на туризма. Увеличението спрямо същия период на миналата година ще бъде в рамките на 7-8%, предаде БНР.

Традиционно висок е интересът от Сърбия, Румъния, Гърция и Великобритания.

Част от туристите съчетават ски почивката с празнуване на Рождество Христово и Новогодишните празници в зимните ни курорти, което удължава и престоя им.

Общо за декември се очаква България да посрещне над 450 хил. чужденци, избрали страната ни за своята почивка или ваканция.

Очаква се по празниците и около 400 хил. българи да осъществяват туристически пътувания в страната, като част от тях ще отседнат при близки и роднини. Традиционно висок остава интересът към зимните ни курорти.

Очаква се около 150 хил. българи да посрещнат празниците в чужбина. Висок остава интересът към възможностите за почивка в Балканските страни, особено в Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
supertrader
преди 7 години
По скоро се учудвам на данните които показват че има туристи а туристи не се виждат защото според мен икономиката в цяла Европа е замряла и е много ниска. Няма как да не е така при положение че частните финансови институции - банките кредитират държавите. Това според мен е големия проблем и трябва да се забрани на правителствата да изпразват съдържанието на банките, да теглят заеми от тях. Трябва да се прекъсне тази порочна верига и правителствата да бъдат кредитирани само и директно от централните банки, това ще обезцени валутата но е повече от очевидно че цената и не може да се поддържа по този начин изкуственно и за сметка на икономиката и нормалния живот - похабява се основния ресурс - хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 5
studioaa
преди 7 години
За поредна зима ще привлечем социално слабите от съседните балкански страни заедно с живеещите на социални помощи от места като Великобритания. Икономика с туризъм не се прави. Нямам никакво обяснение защо туризма ползва се възползва от данъчни облекчения, а да кажем науката и иновациите не. Може би причината е, че роднините на власт имащите у нас са инвестирали всичко в хотели по Черноморието и в зимните ни курорти и после са гласували данъчни облекчения на себе си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
marto76
преди 7 години
Поредното доказателство, че зимните ски курорти в България трябва да се развиват и модернизират за да могат да поемат този туристически поток и да може страната да генерира повече приходи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още