IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оръжеен търговец купил сръбската фабрика за стъкло на Цветан Василев

ЦПР Импекс е придобила 56% от фабриката за 5 млн. евро, пише белградският вестник "Блиц"

15:15 | 28.11.15 г. 2
Оръжеен търговец купил сръбската фабрика за стъкло на Цветан Василев

Компанията "ЦПР Импекс", чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от Сръбската фабрика за стъкло в Парачин от българската фирма "Глас индъстри" на Цветан Василев за 5 милиона евро, съобщава белградският в. "Блиц".

По информация на вестника "ЦПР Импекс" планира скоро да поеме от българската фирма и останалите 44 процента. Засега е известно само, че новият собственик смята първо да съкрати 400 души от персонала, да разшири асортимента на фабриката и да сключи нови сделки.

Вестникът отбелязва, че директорът на "ЦПР Импекс" Петър Църногорац миналата година е бил арестуван по подозрение, че е нагласил търг за продажба на оръжие на сръбската армия.

Стъкларската фабрика в Парачин дължи над 20 милиона евро на банки и на държавни предприятия за доставени енергоносители и сметките й са блокирани от близо една година. През последните месеци фабриката бе заплашена от фалит и спиране на производството заради неплатените сметки.

"Глас индъстри" купи фабриката в Парачин през 2012 г. за 35 милиона евро.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 1
aldy
преди 8 години
Ами как Цецо Мустака да плаща, като ОНИЯ му блокираха всички сметки и не предприемат нищо вече почти една година, именно с такава цел. Всичко, що е в Бантустаня, вече го разпродадоха и бързичко ще тръгне за скрап. Нали затова се борихме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още